1.8 – GGY ISO 22000 GIDA GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ
Eğitimin Adı :ISO 22000 GIDA GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ
Eğitimin Süresi :3 Gün
Eğitimin Hedefi :Gıda üretimi yapan bir kuruluşta ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin kurulması ve Uygulama Yöntemlerinin Gösterilmesi için standardın yorumlanması.
Eğitim Programının Kapsamı:
Ø Gıda Güvenliği tanımlar ve tarifler, Gıda Zincirindeki kuruluşlar,
Ø ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi’nin tanıtılması,
Ø ISO 22000’in HACCP ve ISO 9001:2000 ile ilişkisi,
Ø ISO 22000 Standardının Temel Prensipleri
Ø ISO 22000 Standardının Maddelerinin Yorumlanması
Ø Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri (4.0)
Ø Yönetim Sorumluluğu (5.0)
Ø Kaynakların Yönetimi (6.0)
Ø Planlama ve Güvenilir Ürün Gerçekleştirme (7.0)
Ø Gıda Güvenliği Sistemlerinin Geliştirilmesi, Doğrulanması ve Geçerli Kılınması(8.0)
Ø Ürünün Tanımlanması, Amaçlanan Kullanım Şeklinin Belirlenmesi
Ø Akış Diyagramının ve Yerleşim Planının Oluşturulması
Ø Akış Diyagramının ve Yerleşim Planının Yerinde Doğrulaması
Ø Ön Gereksinim Programlarının belirlenmesi
Ø Operasyonel ön gereksinim progrramlarının belirlenmesi
Ø Tehlikelerin belirlenmesi
Ø Kritik Kontrol Noktalarının (CCP) belirlenmesi
Ø Her Kritik Kontrol Noktası İçin Kritik Limitlerin belirlenmesi ve İzleme Sisteminin Oluşturulması
Ø Düzeltici Faaliyetlerin Oluşturulması
Ø Doğrulama Prosedürlerinin Oluşturulması
Ø Dokümantasyon ve Kayıt alma Sisteminin Oluşturulması
Ø Uygulamalar
Ø Pratik Dokümantasyon Çalışması
Ø Eğitimin Değerlendirilmesi
Ø Sertifikaların Verilmesi
Ø Kapanış