2.6 - KKÖ KALİTE KONTROL VE ÖLÇME TEKNİKLERİ EĞİTİMİ
Eğitimin Adı :Kalite Kontrol Ve Ölçme Teknikleri Eğitimi
Eğitimin Süresi :3 Gün
Eğitimin Hedefi : Katılımcıları Kalite Kontrol Ve Ölçme Teknikleri hususlarında bilgilendirmek
Eğitim Programının Kapsamı
1. GÜN
09:30 - 12:30 Kalite Nedir?
Kalite Kavramları
Kalitesizliğin Maliyeti
Yönetim Sistemleri(ISO 9001, ISO 14001..vb)
Kalite Kontrolün Kapsamı
12:30 - 13:30 Öğle Yemeği Arası
13:30 - 17:00 Muayene ve Deneyler
Girdi-Proses-Son Kontroller
Numune Alma Planları
TS 2756’ nın Açıklanması
Teknik Resim Hazırlama ve Okuma Kuralları
2. GÜN
09:30 - 12:30 Döküman Kontrolünün Sağlanması
Kayıt Tutma ve Kalite Kayıtlarının Kontrolü
İstatistiksel Tekniklerin Kalite Kontrolünde Kullanılması
12:30 - 13:30 Öğle Yemeği
Numune Alma
Sonuçların Değerlendirilmesi
Uygun Olmayan Sonuçlar ve Uygun Olmayan Ürünün Kontrolü
3. GÜN
09.30-12.30 Kalibrasyon Nedir? Önemi ve Yeterliliği
Ölçme Cihazlarının Kullanımı ve Bakımı
Kalibrasyon Kapsamındaki Cihazların Kullanımı ve Bakımı
Ölçüm Belirsizliği
12.30-13.30 Öğle Yemeği Arası
13.30-17.00 Ölçüm Teknikleri
Ölçmeden Kaynaklanan Hatalar
Ölçme ve Kayıt Uygulamaları
Ø Eğitimin Değerlendirilmesi
Ø Sertifikaların Verilmesi
Ø Kapanış