TS EN ISO 22000 GIDA GÜVENLİĞİ
YÖNETİM SİSTEMİ DANIŞMANLIĞI
1-Amaç : Bu danışmanlık hizmeti; KADEM LTD. ŞTİ. ile Danışmanlık talep eden kuruluşlarda TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin kurulması, eğitim verilmesi ve kalite sisteminin uygulanması amacıyla verilir.
2-Kapsam : Kuruluşun belgelendirme kapsamı ve belgelendirmenin yapılacağı adres belirlenir. Tüm eğitim ve danışmanlıklar Kuruluşun merkezinde Kadem uzmanlarınca verilir. Karşılıklı sorumluluklar belirlenir
3- Süre : KADEM, protokol tarihinden itibaren taahhüt edilen süre içinde Kuruluşta TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Sisteminin kurulmasını ve Talep edilen Belgelendirme kuruluşuna (TURKAK ONAYLI) müracaatını sağlamış olacaktır. Proje süresi belirlenir. KADEM ’in sorumluluğu; Kuruluş, TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Sistemi belgesini alıncaya ve proje tamamlanıncaya kadar devam eder.
4-FAALİYETLER :Kuruluşta TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Sisteminin kurulması ve uygulanması :
A-Danışmanlık Hizmetinde Prensiplerimiz:
ü Danışmanlık hizmetlerimiz KADEM Yönetim Sistemi doğrultusunda verilir.
ü Kuruluşlarda mevcut işler aksatılmamaya gayret edilir.
ü Kuruluşunuza uygun KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ kurulur.
ü Tespit edilen eksiklikler giderilir.
ü Uygun zamanda tetkik ve kontroller gerçekleştirilir.
ü Kalite Yönetim Sistemi, personel, makina-teçhizat, vs... ile ilgili olabilecek problemlere çözümler önerilir.
ü Kalibrasyon yaptırılan/yaptırılacak kuruluşların gözden geçirilerek firmaya rehberlik hizmetleri verilir. Sözleşmede belirlenen faaliyet planına uyulur.
B-Yapılacak Faaliyetler:
1- Kuruluşta mevcut durum tespiti yapılır, organizasyonunun düzenlenir.
2- Kuruluş personelinin görev, yetki ve sorumlulukları belirlenir
3- Kuruluş kalite politikası ve Kuruluş kalite hedefleri tespit edilir, yayınlanır ve duyurulur.
4- Kuruluş dokümantasyonu belirlenir ve görev dağılımı yapılır.
5- Kuruluş kalite el kitabının hazırlanır. Düzenlenen prosedürlere göre “Kuruluş Kalite El Kitabı” hazırlanarak uygulamaya konulur.
6- Çizelge, form, tablo..vs. Gibi destek dokümanlar hazırlanır.
7- Kalite kayıtlarının tutulması denetlenir. Birimlerde tutulan kalite kayıtları ve veriler toplanarak analiz edilerek, düzeltici ve önleyici faaliyet amacıyla kullanılması sağlanacaktır.
8- Sözleşme kapsamındaki eğitimler verilir.
9- İç tetkik ve takip tetkiklerinin gerçekleştirilir.
10- Kalibrasyon ve ölçüm belirsizliği hesaplamaları yapılır.
11-Düzeltici ve önleyici faaliyetler gerçekleştirilir.
12-Yönetimin gözden geçirmesi Prosedürüne uygun toplantı düzenlenerek sistem gözden geçirilir, tespit edilen eksiklikler düzeltici faaliyetlerle giderilir.
13-Belgelendirme kuruluşuna (Turkak Onaylı ) müracaat yapılır.
ISO 22000 GIDA GÜVENLİĞİ SİSTEMİ İLE İLGİLİ OLARAK ;
* Acil Durumlara Hazırlık Ve Karşılık Verme Sisteminin Kurulması,
* Ön Gereksinim Programlarının Belirlenmesi Ve Uygulanması,
* Hammadde Ve Son Ürün Özelliklerinin Ayrıntılı Tariflerinin Yapılması,
* Ürünlerin Tüketici Gruplarının Belirlenmesi,
* Akış Diyagramının Oluşturulması Ve Akış Diyagramının Kuruluşta Teyit Edilmesi,
* Her Üretim Basamağı İle İlgili Potansiyel Tehlikelerin Belirlenmesi,
* Belirlenen Tehlikeler İçin Kontrol Tedbirlerinin Sınıflandırılması (Operasyonel OGP ve HACCP Planları),
* Tehlikelerin Kontrol Altına Alınmasını Sağlayacak Tedbirleri Değerlendirmek,
* Kritik Kontrol Noktalarını (KNN) Belirlemek,
* Her KNN İçin Limitleri Belirleyip Bir İzleme Sistemi Oluşturmak.
* Doğrulama Planlamasının Yapılması,
* İzlenebilirlik Sisteminin Oluşturulması.
EĞİTİMLER |
TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Sistemi Bilgilendirme Eğitimi |
TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Sistemi Standardları Temel Eğitimi |
İç Tetkik Eğitimi |
Belgelendirme Tetkikinde Dikkat Edilecek Hususlar |
Talep halinde Eğitim Listemizdeki diğer eğitimler de verilmektedir.
Sami ÖZTÜRK
Yönetim Danışmanı